علت خیانت‌های زناشویی چیست؟

  • توسط
  • آذر ۵, ۱۳۹۵
  • دیدگاه غیر فعال شده است

خیانت در افرادی بیشتر دیده می‌شود که علایق جنسی شدیدتری دارند، ارزش‌های جنسی سهل گیرانه‌تری اتخاذ می‌کنند، رضایت کمتری از شریک زندگی خود دارند و روابط اجتماعی مشترک کمتری با همسر خود دارند.


علت خیانت‌های زناشویی چیست؟

خیانت در افرادی بیشتر دیده می‌شود که علایق جنسی شدیدتری دارند، ارزش‌های جنسی سهل گیرانه‌تری اتخاذ می‌کنند، رضایت کمتری از شریک زندگی خود دارند و روابط اجتماعی مشترک کمتری با همسر خود دارند.

به گزارش نخست نیوز و به نقل از تابناک، بیشتر افراد تجربه مواجهه با خیانت را به شکل یک آسیب یا به اصطلاح تخصصی «تروما» تجربه می‌کنند. یعنی آسیبی دردناک که از طاقت بیشتر افراد خارج است؛ آسیبی شبیه به زمین لرزه یا مرگ عزیزان در پیش چشمانمان. در این نوشته به دنبال رسیدن به تعریفی از خیانت و انواع آن هستیم. در نهایت به بررسی علل خیانت خواهیم پرداخت.

روزنامه خراسان در یکی از شماره های اخیر خود نوشت؛خیانت به معنای شکسته شدن یک پیمان است. در اینجا منظور ما به طور خاص پیمان ازدواج است. خیانت در چارچوب پیمان زناشویی، وضعیتی است که به موجب آن، یکی از طرفین رابطه به شکل پنهانی قوانین و هنجارهایی را که ازدواج بر اساس آن بنا شده است، زیر پا می‌گذارد و با فردی جز همسر خود رابطه‌ای جنسی یا عاطفی بر قرار می‌کند.

در بسیاری مواقع هم فردی که خیانت می‌کند و هم فرد خیانت دیده دچار رنج روان شناختی شدیدی می‌شوند. این نشانه‌ها به ویژه برای فرد خیانت دیده شدیدتر است و تجربه اضطراب، خشم، کاهش احترام به خویشتن (حرمت نفس)، غم و افسردگی را در بر می‌گیرد. شیوع و میزان بروز خیانت به درستی مشخص نیست؛ اما پژوهشی در دانشگاه شیکاگوی آمریکا احتمال بروز خیانت را برای مردان ١٢ درصد و برای زنان ٧ درصد برآورد کرده است؛ البته باید توجه داشته باشیم که میزان بروز خیانت در فرهنگ‌ها، برهه‌های تاریخی، گروه‌های اجتماعی- اقتصادی و سنین مختلف متفاوت است.

به طور کلی خیانت در افرادی بیشتر دیده می‌شود که علایق جنسی شدیدتری دارند، ارزش‌های جنسی سهل‌گیرانه‌تری اتخاذ می‌کنند، رضایت کمتری از شریک زندگی خود دارند و روابط اجتماعی مشترک کمتری با همسر خود دارند. خیانت انواع مختلفی دارد. بسیاری خیانت را در دو گروه کلی قرار می‌دهند. خیانت‌های عاطفی و خیانت‌های جنسی. خیانت عاطفی به معنی برقراری رابطه صمیمی احساسی با فردی جز شریک زندگی است. به همین ترتیب خیانت جنسی نیز به معنای برقراری روابط جنسی با فردی جز شریک زندگی خود است. ممکن است این دو شکل با هم ترکیب شوند و خیانت عاطفی و جنسی به طور همزمان رخ دهد.

معمولا گفته می‌شود وقوع خیانت‌های جنسی بیشتر برای مردان و وقوع خیانت‌های عاطفی بیشتر برای زنان رنج آور است؟

از طرف دیگر می‌توان انواع خیانت را با توجه به شرایط فرد و میزان علاقه و تعهد موجود در رابطه نیز طبقه‌بندی کرد، به این ترتیب انواع خیانت‌ها را می‌توان در چند دسته قرار داد:

١-خیانت موقعیتی؛ خیانت موقعیتی به معنای تسلیم شدن در مقابل میل جنسی است. در واقع در این نوع خیانت، فرد شریک زندگی خود را دوست دارد اما در موقعیتی خاص در برابر تکانه‌های جنسی خود تسلیم می‌شود.

٢-خیانت تحت اجبار؛ در این نوع خیانت نیز فرد به شریک زندگی خود علاقه‌مند است و سعی می‌کند به او متعهد بماند اما از ترس واکنش‌های فردی که نسبت به او ماجراجویی جنسی نشان می‌دهد، تسلیم می‌شود. این واکنش‌ها ممکن است دامنه‌ای از تهدیدهای عاطفی (مثل ترک کردن یا بی‌توجهی) تا تهدیدهای جسمی را در بر بگیرد.

٣-خیانت عشقی؛ زمانی رخ می‎دهد که فرد علاقه خود نسبت به شریک زندگی‌اش را از دست داده است و به فرد دیگری علاقه‌مند می‌شود.

۴-خیانت عشقی متعارض؛ این نوع خیانت شکل پیچیده‌تری از خیانت عشقی است. در واقع در این حالت فرد به طور همزمان به چندین نفر علاقه‌مند است و ممکن است روابط پنهانی زیادی داشته باشد.

قبلی «
بعدی »