قبلا درباره الحاق نایبند به فارس گزارش دادیم/ پتروشیمی دشتستان هنوز مجوز زیست محیطی نگرفته/ «رافائل» در بوشهر ماندنی شد

  • توسط
  • شهریور ۱۲, ۱۳۹۵
  • دیدگاه غیر فعال شده است

تیتر اول :مدیرکل محیط زیست استان بوشهر می گوید: حدود یکسال پیش درباره تلاش برای الحاق منطقه حفاظت شده نایبند به استان فارس گزارشی به مسئولان استان دادیم و از ریاست سازمان نیز خواستیم نظرات کارشناسی استان را مورد توجه قرار دهد.

به گزارش تیتر اول به نقل از «خلیج فارس»؛ اخیرا استاندار فارس گفته: محل اتصال فارس به دریا در منطقه حفاظت شده “نامی بندان” (صحیح آن نایبند است) تعیین گردیده که محیط زیست مخالف هرگونه ساخت اسکله و تاسیسات در آنجا می باشد، از این رو اگر مصوبه مذکور اصلاح نشود، برای فارس کارایی نخواهدداشت. (اینجا)

مدیرکل محیط زیست بوشهر در نشست خبری اش در پاسخ به سوالی درباره اینکه واکنش استان به تحرکات فارسی ها برای الحاق نایبند چه بوده؟ تصریح کرد: دو سال پیش که بحث اتصال فارس به دریا از محل ۵ روستای هرمزگان به طور گسترده ای مطرح شد، به دلیل شناختی که از منطقه داشتیم، پیش بینی می کردیم یکی از مسیرهای دسترسی آنها به دریا احتمالا از نایبند باشد، از همین رو نامه ای به معاون وقت سیاسی امنیتی استانداری زده و خواستار آن شدیم که اگر نقشه دقیقی درباره محدوده الحاقی به فارس وجود دارد در اختیارما قرار بگیرد تا نظرات کارشناسی خود در حوزه زیست محیطی خصوصا دریایی را ارائه کنیم.

دلشب ادامه داد: همچنین در همان مقطع که مصادف با سفر خانم ابتکار به عسلویه بود، نسبت به احتمال تکه تکه شدن منطقه حفاظت شده نایبند برای دسترسی استان همسایه به دریا گزارشی به ایشان داده و خواستار آن شدم که اگر چنین بحثی جدی شد، نظرات کارشناسی استان هم خواسته شود. همچنین به بازرسی سازمان اعلام کردیم که مدیریت اکولوژی نایبند یکپارچه است و تکه تکه شدن آن تبعات ناخوشایندی دارد.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه مستندات پیگیری های محیط زیست در این خصوص موجود است، ادامه داد: یکی از راههای آسیب به مناطق حفاظت شده ای نظیر نایبند، تکه تکه کردن آن است که برهمین اساس ما نظر کارشناسی مان را به استان و سازمان اعلام کرده ایم و شاهد همراهی در این زمینه هستیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: اینکه سواحل در اختیار مردم بوشهر یا هرمزگان است، منعی در سرمایه گذاری و فعالیت دیگر استان ها ندارد، همچنان که امروز خیلی از فعالان اقتصادی استان ما بوشهری نیستند.

پتروشیمی دشتستان هنوز مجوز زیست محیطی ندارد

دلشب درباره آخرین وضعیت پتروشیمی دشتستان که استاندار وعده کلنگ زنی آن بعد از عید فطر امسال را داد، اظهار داشت: این پروژه هنوز مجوزهای زیست محیطی را اخذ نکرده است.

مدیرکل محیط زیست با بیان اینکه باید موضوع در کمیته ای استانی و سپس کشوری مطرح شود، ادامه داد: اکنون در مراحل استعلام برای تصمیم گیری کمیته استانی هستیم. در همین خصوص به دلیل نیاز این پروژه به منبع آب مناسب، از شرکت آب منطقه ای استعلام کرده ایم که هنوز پاسخ آنها نرسیده، همچنین به دلیل کشاورزی بودن اراضی پیرامون محل ساخت پتروشیمی، درباره اثرات آن از جهادکشاورزی استعلام کرده ایم. البته آنها پاسخ داده اند از مراکز علمی کشوری باید در این زمینه کسب اطلاع شود، ولی ما اصرار داریم که سازمان جهادکشاورزی استان نظر کارشناسی خود را اعلام کند و درباره کسب نظر مراکز علمی نیز راسا اقدام می کنیم.

دلشب با بیان اینکه بحث محیط زیست موضوعی تزئینی و دسته چندم برای کشور نیست، گفت: اگر قرار است فعالیتی اشتغال زا ایجاد گردد، باید طوری عمل کرد که سلامت مردم به خدشه نیفتد، از این رو بدون هیچگونه تعارف یا ملاحظه ای درباره پروژه پتروشیمی دشتستان نظرمان را به کشور اعلام خواهیم کرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه احتمال دارد مثل برخی پروژه ها، محیط زیست را دور بزنند؟ گفت: به هیچ وجه، چون دیگر سازمان محیط زیست به درخواست های انفرادی درباره پروژه ها توجهی نمی کند و حتما نظر استان ها را جویا می شود، ضمن اینکه برای چنین پروژه بزرگی با توجه به تاکیدات رییس جمهور در خصوص رعایت مسائل زیست محیطی، امکان اجرا بدون کسب مجوز زیست محیطی امکان پذیر نیست.

دلشب تصریح کرد: شک نکنید اگر هم نظرمان درباره این پروژه مخالف بود، مسئولین استانی را متقاعد می کنیم و آنها نیز صرفه و صلاح مردم را مورد توجه قرار می دهند؛ همچنان که قبلا توانستیم درباره برخی پروژه های آلاینده در شهر بوشهر، مسئولان را درباره نظر منفی مان متقاعد و همراه کنیم.

آلایندگی صنایع بزرگ مثل سیمان دشتستان آنلاین رصد می شود

مدیرکل محیط زیست بوشهر در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا سیمان دشتستان فقط ۳ ماه از سال آلاینده ارزیابی شده؟ اظهار داشت: بررسی فاکتورهای آلایندگی با کمک تجهیزات به روز و استانداردهای جهانی صورت می گیرد، ضمن اینکه در صنایع بزرگی نظیر سیمان دشتستان، آلودگی به صورت آنلاین از طریق دوربین و سنسورهای موجود رصد می شود.

دلشب با اشاره به اینکه تمامی واحدهای صنعتی بزرگ در استان بوشهر به پایش آنلاین مجهز شده‌اند گفت: نصب این پایش نقش مهمی در مشاهده وضعیت آلودگی‌های زیست محیطی واحدهای صنعتی دارد، بگونه‌ای که در همه مدت شبانه‌روزی وضعیت واحدها از نظر زیست محیطی و آلودگی قابل مشاهده و پیگیری است.

دلشب با بیان اینکه فاکتورهای آلایندگی واحدهای صنعتی بر اساس دستورالعمل استاندارد محاسبه می‌شود تصریح کرد: تمامی واحدهای صنعتی بزرگ در استان بوشهر باید هر سه ماه یکبار گزارش خوداظهاری آلایندگی  از طریق آزمایشگاه معتمد دریافت و به حفاظت محیط زیست استان بوشهر ارسال کنند که با گزارش پایش آنلاین مطابقت داده می شود.

وی با بیان اینکه برای دسترسی مردم استان به وضعیت آلودگی‌ها در نقاط مختلف، نمایشگر سنجش آلودگی زیست محیطی نصب می شود، ادامه دارد: خبرنگاران، دستگاههای نظارتی و فعالان محیط زیست می توانند از اتاق پایش آنلاین آلایندگی صنایع بزرگ استان بازدید و در جریان گزارش های فنی در این خصوص قرار بگیرند.

توسعه پارس شمالی بدون هماهنگی محیط زیست نخواهد بود

دلشب در پاسخ به سوالی درباره آخرین اقدامات برای بهبود آلودگی صنایع پارس جنوبی بیان کرد: طرح مطالعاتی رفع آلودگی در منطقه عسلویه از سوی وزیر نفت به منطقه ویژه پارس ابلاغ شده و برنامه هایی به صورت کوتاه و بلندمدت تعریف گردیده که نشان از تغییر رویکرد این وزارتخانه دارد.

وی خبر داد: برای یپگیری تحقق دستورالعمل وزیر نفت، کمیته راهبردی در اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تشکیل شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست ادامه داد: در گذشته به دلیل سرعت در کار میدان مشترک پارس جنوبی با قطر یا اینکه آنجا منطقه ویژه است و قوانین خود را دارد، نکات زیست محیطی در پارس جنوبی به خوبی رعایت نشد و تجمع صنایع سنگین در یک منطقه شکل گرفت، اما امروز رویکردهای وزارت نفت در این خصوص اصلاح شده و تا مجوز اداره کل حفاظت محیط زیست وجود نداشته باشد هیچگونه ساخت و ساز صنعتی در مناطق مختلف استان بوشهر به ویژه در پارس شمالی انجام نمی‌شود.

درباره متانول دیر مسائل زیست محیطی مورد توجه قرار نگرفت
وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه چرا پتروشیمی متانول دیر در یکی از بهترین نقاط ساحلی این شهرستان بنا شد، گفت: این اتفاق مربوط به گذشته است، ولی در دوره بنده با درخواست جدید آنها به شدت مخالفت شد.

دلشب گفت: در گذشته، متانول دیر به هر شکلی بود با ارائه برخی تعهدات توانست نظر مثبت محیط زیست را برای کسب تاییدیه مجوز بگیرند، ولی نباید واحد دوم نیز در مجاور آن ایجاد می شد. وقتی هم بنده مسئولیت گرفتم، بخش عمده پروژه تکمیل گردیده و به سمت بهره برداری می رفت.

وی گفت: دیر یکی از بهترین زیستگاههای آبزیان و صید را دارد که قرارگیری متانول با این حجم سنگین در کنار دریا درست نبود.

نصب پرچم در شناگاههای آلوده بوشهر

این مقام مسئول در پاسخ به سوالی درباره آلودگی شناگاههای استان به فاضلاب اظهار داشت: قبلا ۱۴ نقطه ساحلی در بوشهر این مشکل را داشت که با پیگیری و برخی اصلاحات، این میزان به ۹ نقطه رسیده که البته هنوز هم جای نگرانی دارد و شهرداری باید در این نقاط تابلو نصب کند.

دلشب افزود: البته ما نقشه شناگاههای آلوده را به معاونت دریایی سازمان داده ایم و قرار شد با همکاری وزارت کشور، پرچم های مشخصی در این محل ها نصب شود.

وی با بیان اینکه باید فکری اساسی برای تکمیل شکبه فاضلاب در شهرهای ساحلی کرد، اظهار داشت: از ۱۴ شهر ساحلی استان فقط بوشهر، گناوه و دیلم دارای شبکه فاضلاب هستند که آن هم به طور کامل در همه نقاط اجرا نشده است.

«رافائل» در بوشهر ماندنی شد

خروج برخی از اقلام کشتی رافائل از زیر آب طی هفته های گذشته بازتاب زیادی در رسانه ها داشت، چرا که این کشتی به عنوان خاطره جمعی بوشهری ها و زیستگاه آبزیان دریایی مورد توجه است.

مدیرکل محیط زیست در پاسخ به سوالی درباره اقدامات صورت گرفته برای جلوگیری از خروج وسایل این شناور گفت: با پیگیری صورت گرفته، دادستان بوشهر به نیروی انتظامی و پلیس دریابانی برای جلوگیری از خروج کشتی از دریا و ماندن پرده و لنگر آن در بوشهر دستور داده است.

دلشب با بیان اینکه محیط زیست از سال های گذشته مخالفت صریح خود با دست اندازی به لاشه کشتی رافائل در زیر آب را رسانه ای کرده، گفت: دریا زیر نظر اداره بندر است و هر اقدامی برای خروج شناور باید با آنها هماهنگ شود و آنها نیز از ما استعلام کنند، ولی مدیرکل بندر در مصاحبه اش از چنین اتفاقی ابراز بی اطلاعی کرد.

وی با بیان اینکه طبق اطلاعات موجود، کشتی رافائل در اختیار تعاونی کارکنان نیروی دریایی ارتش بوده، گفت: طبق اطلاعاتی که هفته پیش به دست آوردیم، پرده و لنگر رافائل در ماههای گذشته از زیر آب خارج شده بود و ما پس از انتشار تصاویر آن در فضای مجازی، پیگیری کرده و با حکم دادستان، خروج قطعات آن از دریا و بوشهر ممنوع شده و در این خصوص به مراکز انتظامی دستورات لازم داده شد.

این مقام مسئول درباره اینکه چرا محیط زیست به موقع از این تحرکات مطلع نشده، گفت: این انتقاد وارد است، اما ما از نظر نیروی انسانی شدیدا کمبود داریم که این مشکل بر کارایی ما نیز ممکن است اثر بگذارد. مثلا ۲۷۰ پست خالی کارشناسی در محیط زیست استان داریم که مجوز استخدام آن صادر نشده، یا اداراتی مثل دشتستان را با چارت ۳۲ نفره، امروز با ۴ نفر اداره می کنیم که بر عملکرد ما در خصوص نظارت بر همه ابعاد زیست محیطی استان تاثیر می گذارد.

دلشب خواستار گزارش های مردمی به محیط زیست شد و گفت: یکی از این تخلفات، کوخه نشینی برای صید پرندگان کمیاب است که از اوایل مهرماه، بوشهر محل حضور این افراد یا انتقال پرندگان کمیاب می شود که درخواست داریم مردم از طریق تلفن گویای ۱۵۴۰، موارد تخلف را به ما اطلاع دهند تا پیگیری کنیم.

قبلی «
بعدی »