به گزارش تیتر اول بنه گز دانش آموزان مدرسه ابتدایی احمد عباسی بنه گز با حضور هلال احمر شهرستان مانور زلزله را تمرین کردند و با راه های محافظت از خود و کمک به دیگران در هنگام وقوع زلزله آشنا شدند .
در این تمرین دانش اموزان و مربیان در مرحله پناه گیری به محض اعلان وقوع زلزله، در مکان های مناسب مانند زیر میز، گوشه دیوارهای داخلی( در کلاس)، کنار دیوارهای داخلی(در راهروها) و دور از دیوارها (در حیاط) پناه گرفته و تا اعلان اتمام تمرین در آن محل باقی می مانند.
در مرحله خروج نیز پس از اتمام ، دانش آموزان کلاسهای مختلف با راهنمایی معلمان، به نوبت و بدون هجوم، کلاس را ترک نموده و در وسط حیاط جمع می شوند.
سالهاست که درکشور ایران و سایر کشور های زلزله خیز جهان شاهد تکرار سناریوی زلزله بوده و هستیم ، سناریوئی که با خواب و بی خیالی شروع شده و با خواب و بی خیالی پایان می یابد . پس از وقوع زلزله و خسارات بیشمار جانی و مالی آن شاهد اشک و ناله از طرف مردم و فراخوان عمومی برای ارسال کمک ها از طرف دولت هستیم . در این بین مردم نه تنها خود را قربانی زلزله، بلکه قربانی سیاست ها ی دولت در زمینه زلزله دانسته و تمام تیر های نقصان و کم کاری را به سوی دولت و دستگاه های اجرائی نشان می دهند و در نهایت تمام هیاهوها با بلا خواندن زلزله به اتمام می رسد و چون واکنش در برابر بلا غیر ممکن بوده ، به ظاهر مردم واقعاً قربانی و دولتها نیز واقعاً بی تقصیر می باشند .
دانش آموزان، چه در محیط مدرسه و چه در محیط منزل از جمله گروههای جامعه هستند که همواره در معرض خطرات ناشی از زلزله قرار دارند.
در این بین آموزش و مانورهای مداوم و مستمر برای آمادگی این عزیزان در برابر زلزله بعنوان حلقه گم شده در چرخه مدیریت بحران زلزله در کشور اجتناب ناپذیر و امری ضروری است.
از طرفی دیگر عموما دولت در امر مدیریت بحران باز هم دارای منابع محدودی از نظر نیرو و امکانات خواهند بود، بنابر این با آموزش و برگزاری مانورهای هدفمند برای دانش آموزان، جهت مقابله با بحران ، امداد رسانی و پیشگیری از زلزله، آنهارا میتوان در محیط مدرسه و منزل جهت مقابله در برابر زلزله آماده نمود.
لذا مهمترین گام در مدیریت بحران زلزله در مدارس، آموزش ( حتی اجباری) برای بالا بردن دانش و آگاهی عمومی دانش آموزان است .
از طرفی شبیه سازی صحنه زلزله های گذشته و انجام تمرینات و مانور های دوره ای و مداوم توسط آحاد مردم وعلی الخصوص دانش آموزان و نیز ارزیابی نتایج حاصله از آن و شناسایی نقاط ضعف و قوت آن با بهره گیری از تجربیات افراد در کاهش مخاطرات زلزله بسیار موثر است.