تیتر اول : قطعه قطعه کردن کشتی خاطره انگیز رافائل هرچند ناگهانی است، اما برای بوشهری ها که چندین سال زمزمه این اتفاق به گوش شان رسیده، غیرمنتظره نیست.
به گزارش تیتر اول به نقل از «خلیج فارس»؛ ظهر امروز تصاویری در فضای مجازی منتشر شد که از خارج کردن پروانه و لنگر کشتی رافائل در اعماق آبهای خلیج فارس و انتقال آن به اسقاطی های تنگک بوشهر حکایت داشت!
این کشتی زیبا و افسانه ای که قبل از انقلاب در ازای بدهی ایتالیا به ایران در ساحل بوشهر آرام گرفت، در سالهای اولیه جنگ هدف حملات هوایی عراق واقع شد تا یکی از خاطرات جمعی بوشهری ها زیر آب برود.
اما طی سال های اخیر بارها زمزمه خروج بخشی از کشتی رافائل با هدف درآمدزایی توسط یک ارگان نظامی شنیده شده و هربار با واکنش و حساسیت افکار عمومی، این موضوع برای مدتی متوقف گردید،
ضمن اینکه مسئولان محیط زیست و کارشناسان، خروج این کشتی از زیر آب را به ضرر زیست دریایی بوشهر دانسته و معتقدند: رافائل که در نزدیکی ساحل بوشهر خفته، به زیستگاه هزاران جانور دریایی تبدیل شده و توانسته طیف گسترده ای از موجودات آبزی را به خود جلب کند و باعث رشد و نمو برخی از گونه های منحصربه فرد نظبر مرجان ها و گونه های نادر دیگر شود. از این رو جابجایی آن به مصلحت نیست.
دو سال پیش نیز مینو فرشچی معاون دریایی سازمان محیط زیست کشور رسما از مخالفت این سازمان با خروج کشتی رافائل از آبهای خلیج فارس سخن گفت.
اما امروز تصاویر پروانه و لنگر این کشتی در حال انتقال به اسقاطی های جاده نیروگاه اتمی در فضای مجازی منتشر شده است، همان اتفاق تلخی که مدتها زمزمه اش بوده و حالا در بی اعتنایی و سکوت مسئولین رخ داد.
طبق شنیده های «خلیج فارس»، پروانه ۳۷ تنی کشتی رافائل که از جنس برنج می باشد، کیلویی ۲۳ هزارتومان به یک واسطه فروخته شده، ارقامی که قیمت نهایی آن را بالغ بر ۴۸۰ میلیون تومان نشان می دهد.
محیط زیست: بی اطلاعیم؛ از بندر سوال کنید
برای پیگیری این اتفاق تلخ با مدیرکل محیط زیست استان تماس گرفتیم که حسین دلشب گفت: الان در همایش مدیران کل محیط زیست در گلستان هستم و از این اتفاق اطلاعی ندارم.
وی با بیان اینکه ما قبلا مخالفت صریح خودمان را با خارج کردن کشتی رافائل از دریا اعلام کردیم افزود: نقش ما حاکمیتی است و اگر قرار باشد چیزی از دریا استخراج گردد، از اداره بنادر درخواست می شود و آنها هم نظر زیست محیطی ما را جویا خواهند شد که تاکنون برای کشتی رافائل چنین درخواستی از ما نشده است.
وی با بیان اینکه این کشتی در حوزه مسئولیت بنادر و دریانوردی است، پیشنهاد پیگیری موضوع از طریق بندر را داد.
مدیرکل بندر: هیچ مجوزی از ما درخواست نشده است
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر نیز گفت: تاکنون برای خروج کشتی رافائل ار دریا یا بخشی از اجزای آن هیچ درخواستی به ما ارائه نشده است.
محمدمهدی بنچاری در گفتگو با «خلیج فارس» ادامه داد: این کشتی خاطره جمعی بوشهری هاست و همه نسبت به آن علاقه و حساسیت داریم، ولی اگر این اتفاق برای کشتی مذکور صحت داشته باشد، چون هیچ درخواستی از بندر نشده، اقدامی غیرقانونی صورت گرفته است.
استانداری به صورت جدی پیگیری می کند
سرپرست معاونت سیاسی امنیتی استانداری بوشهر نیز از پیگیری جدی این موضوع خبر داد.
عباس جمشیدی در گفتگویی کوتاه با «خلیج فارس» اظهار داشت: این خبر را از شما می شنوم و قطعا پس از پایان این تماس پیگیری های لازم را خواهیم داشت تا از جزییات آن مطلع و برهمان اساس پیگیری کنیم.
معاون شهردار: لنگر رافائل اهدا شد؛ پیگیر خرید پروانه آن هستیم
در همین خصوص باخبر شدیم شورای شهر و شهرداری به این موضوع ورود کرده اند و پیگیر باقی ماندن بقایای کشتی رافائل در بوشهر هستند.
رمضانی معاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری بوشهر به «خلیج فارس» گفت: تصاویر منتشر شده درباره پروانه و لنگر کشتی رافائل صحت دارد و اصالت آن تایید گردیده، از این رو با دستور شهردار و موافقت شورای شهر، مذاکراتی با مالک آن داشنیم.
رمضانی ادامه داد: مالک نیز با توجه به ابراز علاقه مدیریت شهری جهت نصب لنگر کشتی رافائل در نقطه ای مناسب، در اقدامی قابل تحسین آن را به صورت رایگان به شهرداری تحویل داده، ضمن اینکه پیگیر باقی ماندن پروانه این کشتی در بوشهر هستیم.
وی درباره اینکه اعلام قیمت ۴۸۰ میلیون تومانی برای پروانه کشتی رافائل از سوی مالک آن صحت دارد؟ گفت: تاکنون هیچ بحثی از قیمت به میان نیامده و قرار است مذاکرات فردا ادامه یابد تا ببینیم چه اتفاقی پیش خواهد آمد.