تیتر اول : براساس پیش بینی هواشناسی، با افزایش ۶ تا ۷ درجه ای هوا، استان بوشهری ها باید منتظر گرمای بیشتری در هفته جاری باشند.
به گزارش تیتر اول به نقل از خلیج فارس ؛ با ادامه استقرار الگوی تابستانه بر جو استان، دمای هوا این هفته به طور قابل ملاحظهای افزایش مییابد، طوری که پیش بینی میشود از ظهر دوشنبه تا چهارشنبه روند افزایش دما شدت بیشتری گرفته و دما در مناطق غیر ساحلی به بیش از ۵۰ درجه برسد.
کارشناس اداره کل هواشناسی استان بوشهر توصیه کرد: ضمن انجام تدابیر لازم برای مصرف بهینه آب و برق، مردم برای جلوگیری از گرما زدگی از رفت و آمد در محیطهای باز در ساعتهای گرم روز به ویژه روزهای سهشنبه تا پنج شنبه خودداری کنند.
راستگو با هشدار درباره وزش باد گرم، گفت: با توجه به وزش باد گرم، در برخی ساعات روزهای دوشنبه تا چهارشنبه درباره آسیبهای ناشی از گرما به مزارع و باغها هشدار داده میشود.
وی ادامه داد: در برخی ساعات روزهای دوشنبه و سهشنبه وزش باد در نیمه شمالی خلیج فارس سبب افزایش موقت ارتفاع موج دریا در مناطق شمالی و مرکزی خلیج فارس خواهد شد.
با تعطیلی چهارشنبه موافقت نشد/ ادارات به کارمندان مرخصی دهند
استاندار بوشهر نیز یکشنبه شب در حاشیه نشست شورای مدیریت بحران با اشاره به پیش بینی افزایش دما در اواسط تا آخر هفته جاری در استان گفت: مدیران میتوانند به منظور کاهش مصرف برق در ادارات، روز چهارشنبه را به کارکنان مرخصی بدهند.
پیش از این گمانه زنی های رسانه ای مبنی بر احتمال تعطیلی ادارات در روز چهارشنبه به منظور کاهش مصرف برق مطرح شده بود، همانند خوزستان که چهارشنبه گذشته و هفته جاری ادارات این استان تعطیل اعلام شد.
کمبود آب و برق در استان
گرمای هوا در شرایطی که شاهد کمبود منابع آبی و انرژی برق هستیم، مشکلاتی برای هم استانی ها به وجود خواهد آورد.
شرکت توزیع نیروی برق استان از مردم درخواست کرده استفاده از وسایلی نظیر ظرفشویی، اتو و لباسشویی را به صبح ها یا آخر شب که پیک مصرف برق کمتر است منتقل نمایند، ضمن اینکه تاحد امکان لامپ های اضافه خاموش و از نور طبیعی برای روشنایی در روز استفاده شود.
البته تنظیم ساعت کار برخی لوازم برقی که نیاز به آب دارد، به دلیل جیره بندی آب در اغلب نقاط استان با دشواری های متعددی مواجه است، در این بین قطع یک تا دوساعته برق که دلیل آن کمبود تولید و اقدام اجباری برای مدیریت بار عنوان شده، قوز بالاقوز گردیده است.
گرما در کمین محصولات کشاورزی استان
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر نیز از کشاورزان خواسته اقدامات لازم برای جلوگیری از آسیب گرما به محصولات کشاورزی را انجام دهند.
خسرو عمرانی اظهار داشت: در روزهای جاری شاهد افزایش دمای هوا در سطح استان هستیم که تهدیدی برای محصولات کشاورزی محسوب میشود.
وی اضافه کرد: افزایش دما خصوصا در مناطق ساحلی استان می تواند باعث بروز تنش در بسیاری از محصولات کشاورزی بخصوص مرکبات، نخیلات، کنجد و گلخانه های تولید نشای سبزی و صیفی شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر بیان داشت: این تنشها در نخیلات باعث بروز عارضه خشکیدگی خوشه خرما، در مرکبات باعث خشکیدگی شاخه، ریزش میوه و برگ، سوختگی یک طرفه و کم آبی میوه و در گلخانهها منجر به بوته میری نشای سبزی و صیفی می شود.
وی افزود: افزایش شدید دما باعث فعالیت بیش از حد بعضی از آفات و بیماریها از جمله کنههای نباتی در مرکبات و نخیلات ، شیوع بیماریهای قارچی همچون خشکیدگی شاخه در مرکبات، ساق سیاه کنجد و بوته میری در نشاها می شود.
عمرانی با اشاره به راه های کاهش تنش برای باغداران، کشاورزان و گلخانهداران تصریح کرد: در باغات نخیلات که امکان آبیاری وجود دارد حتما آبیاری صورت گیرد، نخیلاتی که امکان آبیاری وجود ندارد عملیات تنک کردن خوشه انجام شود، از انجام هرگونه تغذیه تا بر طرف شدن شرایط تنش خودداری کنند، دور و میزان آبیاری در مرکبات با دقت و با توجه به نیاز گیاه تنظیم کنند، حتی الامکان تا برطرف شدن تنش از سمپاشی خودداری کنند.
وی خطاب به کشاورزان گفت: دما و رطوبت گلخانه را مرتبا پایش شود، سطح خارجی گلخانه ها را پوشش مناسب صوت گیرد و مزارع کنجد را در حد نیاز آبیاری نمایند تا از تنش های خشکی و بیماری که منجر به کاهش شدید عملکرد می شود ممانعت شود.
هشدار اورژانس درباره گرمازدگی
عبدالرحیم دادجو مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی استان بوشهر با اشاره به افزایش دما گفت: افراد با علائمی چون دلدرد، تهوع و استفراغ و اسهال خونی باید به بیمارستان یا مراکز درمانی مراجعه کنند، ضمن اینکه بر افروختگی، تنفس کوتاه و سریع، افزایش دمای بدن و بیحالی از علائم گرمازدگی است.
دکتر دادجو بهترین راه درمان گرمازدگی را نوشیدن مایعات خنک و ریختن چند قطره آبلیمو در آن دانست و افزود: توصیه میشود کسانی که مبتلا به بیماریهای قلبی، ریوی و دیابت هستند از ساعت ۱۱ تا ۱۶ از منزل خارج نشوند، لباسهای روشن بپوشند، از مایعات استفاده و از مصرف غذاهای چرب و سرخشده اجتناب کنند.
دادجو ادامه داد: افرادی که فعالیتهای آنها در گرما بالا و نور خورشید است نیز باید به اندازه کافی مایعات مصرف کنند و همچنین باید در هوای گرم بیش از سه لیتر آب و دیگر مایعات مصرف شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: افراد در فواصلی که در گرما حضور دارند باید هر چند ساعت یک بار استراحت کنند یا در سایه و جای خنک بنشینند، اگر امکانات خنک کننده در محل کار آنها نیست میتوانند از محلهای عمومی برای خنک کردن خود استفاده کنند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.