تیتر اول : مسئولان خوزستان با انتقال حداقل آب تخصیصی از رودخانه زهره به دشت های کشاورزی شمال استان بوشهر مخالفند و از پیگیری برای لغو مصوبه مذکور خبر می دهند.
به گزارش تیتر اول به نقل از «خلیج فارس»؛ در تازه ترین اظهارنظر، استاندار خوزستان از کاهش سهم بوشهر از رودخانه زهره به ۶۰ میلیون متر مکعب خبر داده و گفته: این در شرایطی بوده که در دولت قبل ۶۰۰ میلیون متر مکعب یعنی ۱۰ برابر بیشتر برای انتقال آب به بوشهر پیش بینی گردید که با پیگیری های انجام و بررسی های تکمیلی به ۶۰ میلیون لیتر کاهش یافت.
این در شرایطی می باشد که رونق کشاورزی در دشت های حیات داوود و لیراوی در شمال استان بوشهر در انتظار انتقال آب از خوزستان است و در همین راستا کانال موردنظر برای انتقال آب حدود ۴۰ درصد پیشرفت داشته، ولی با افزایش مخالفت نمایندگان مجلس و مسئولان خوزستان، این پروژه مدتها متوقف شده است.
پروژه ای که به دلیل حاصلخیز بودن اراضی کشاورزی شمال استان بوشهر نسبت به مناطقی در ماهشهر و هندیجان، از نظر کارشناسان بهره وری بیشتری دارد و منجر به افزایش اشتغال در آن محدوده می شود.
در همین زمینه استاندار خوزستان گفته: هرچند حجم درنظر گرفته برای انتقال آب رودخانه زهره به استان بوشهر ۱۰ برابر کمتر شده، ولی ما نسبت به همین میزان هم معترضیم و منجر به شوری آب برای کشاورزان ما می شود.
غلامرضا شریعتی در گفتوگو با ایسنا البته از اصرار وزیر نیرو بر اجرای این مهم خبر داده و گفته: چیت چیان در پاسخ به ما از احداث سدی در مسیر رودخانه زهره در خوزستان خبر دادند و گفتند که با احداث این سد، دیگر انتقال ۶۰ میلیون مترمکعب از حجم آب پشت سد به استان بوشهر مشکلی به همراه نخواهد داشت؛ زیرا آب در سطح بسیار زیادی به میزان چند صد میلیون مترمکعب، پشت سد تجمع خواهد کرد.
وی با تقدیر از دولت به علت کاهش حجم انتقال آب از حوضه زهره از ۶۰۰ میلیون مترمکعب به ۶۰ میلیون مترمکعب، مجددا تاکید کرد: البته ما نسبت به انتقال همین میزان آب ۶۰ نیز انتقاد و اعتراض داریم اما وزارت نیرو معتقد است که رودخانه زهره میتواند پاسخگو انتقال آب ۶۰ میلیون مترمکعب باشد.
به هر روی مخالفت مسئولان خوزستان با انتقال حداقل آب به شمال بوشهر- آن هم در حالی که برآورد اولیه کشاورزی آن منطقه حدود هزار میلیون متر مکعب در سال می باشد و اکنون به ۶۰ میلون مترمکعب تقلیل یافته- این پرسش را به وجود می آورد که آیا بوشهری ها نیز به عنوان میزبان قطب انرژی و پایانه صادرات نفت کشور می توانند نگاه ملی را از این پروژه ها برداشته و دغدغه های محلی را جایگزین کنند؟!
قطعا هرچه جلوتر می رویم، بحران آب تشدید شده و اختلافات استان ها بر سر آبهای مرزی جدی تر؛ از این رو باید تدبیری اساسی درباره آب در کشور اتخاذ شده و به عقیده کارشناسان به جای مدیریت های استانی، حوضه های آبریز منطقه ای تعریف و اجرایی کرد تا نگاه کلان ملی جایگزین نظرات استانی شود.