رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اعلام حمایت از پیشنهاد رییس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با توجه به ظرفیتهای این استان، از تولید رادیو داروها در بوشهر حمایت میکند.
به گزارش تیتر اول ؛ رسول دیناروند که برای همایش رؤسای غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی منطقه ۵ در بوشهر حضور یافته بود، اظهار داشت: با دکتر رئیسی قبلاً در این مورد صحبت کردیم، این استان ظرفیت خوبی در حوزه فناوری هستهای دارد و از تولید رادیو داروها در بوشهر حمایت میکنیم.
به نوشته فارس، وی بیان کرد: بوشهر یکی از قطبهای هستهای در کشور است و در مورد رادیو داروها نیز میتواند فعال شود، از نظر پزشکی هستهای نیز این استان جایگاه بسیار خوبی دارد.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو با وجود ظرفیتهای هستهای استان بوشهر، از تولید رادیو داروها در استان بوشهر حمایت خواهد کرد.
دیناروند اظهار داشت: البته این امر نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی است و اگر سرمایهگذار مطلوبی پیدا شود و استان نیز حمایت کند، وزارت بهداشت نیز مجوزها را میدهد، برای اینکه این پروژه تأمین مالی شود.
۲۰ درصد کالاهای سلامت قاچاق یا تقلبی است
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به تولید ۹۷ درصد داروها در داخل کشور، گفت: ۲۰ درصد کالاهای سلامت قاچاق یا تقلبی است.
وی بیان کرد: روزانه سه هزار استعلام از سوی مردم در زمینه کالاهای سلامت انجام میشود که ۲۰ درصد بیانگر قاچاق و یا تقلبی بودن کالاها است.
رتبه اول جهان در مصرف لوازم آرایشی نیستیم
رسول دیناروند اظهار داشت: برخی شایعات مبنی بر اینکه ایران بیشترین میزان مصرف لوازم آرایشی در سطح جهان را دارد کذب است و چنین آماری وجود ندارد.
دیناروند با اشاره به تلاش برای رساندن تعداد پروانههای تولید داخل به هفت هزار پروانه ساخت در سال ۹۵، ادامه داد: از دیگر برنامههای ما برای سال جاری، کاهش واردات داروهای فوریتی و تکنسخهای به کمتر از دو هزار فقره در سال است.
وی همچنین تلاش برای کاهش پروانههای واردات رسمی، افزایش تعداد بازدیدهای کیفی و افزایش نمونهبرداریها را به عنوان دیگر برنامههای سازمان غذا و دارو برای سال جدید عنوان کرد.
وی به سهم پائین داروهای گیاهی در ایران اشاره کرد و گفت: یک هزار پروانه تولید داروی گیاهی در کشور صادر شده است ولی سهم بازار ما از این داروها پنج درصد است.
اختلاف با استاندارد درباره شکر نوشابه
دیناروند با اشاره به اختلاف سازمان غذا و دارو و سازمان استاندارد در مورد نوشابه بیان کرد: در حالی كه سازمان استاندارد ۱۱ درصد شكر را در نوشابههای گازدار مجاز می داند تا مجوز تولید صادر كند اما سازمان غذا و دارو اعلام كرده بیشترین حد شكر موجود در نوشابه های گازدار باید ۹ درصد باشد.
وی با بیان اینکه چارت سازمانی معاونتهای دارو و غذای دانشگاههای علوم پزشکی کشوربا مشکلاتی روبرو است، اضافه کرد: در حوزه مدیریت داروی بیمارستانی ضعفهایی وجود دارد و برخی بیمارستانها داروساز ندارند.
گفتنی است همایش رؤسا و معاونین غذا و داروی دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه ۵ به مدت دو روز و به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار میشود.